Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan. 


Schrijfsels van 
Marleen Hemmeryckx

levensontdekker
&
gepassioneerd
coach, trainer,
voetreflexoloogZelfvertrouwen, het verhaal van An 8 jaar  (maart - mei 2015)

4 maart

An, 8 jaar, wordt soms uitgelachen in de klas, en voelt zich dan verdrietig en zou willen wegvluchten. Ze was hier vandaag voor het eerst. 
"Wat geeft jou een leuk gevoel?", vroeg ik haar. Ze tekende haar mama die een zoentje op haar hoofd gaf. "Dat voelt als een snoepje op mijn hoofd, dat zacht en warm naar binnen glijdt. Dan ben ik blij."

Ze tekende een leuke kronkelweg van 'uitgelachen' naar 'blij'. Dat traject gaan we samen stappen de komende weken. "En dan tekenen we er allemaal ballonnen bij, hé Marleen."

Heerlijk, die spontaniteit en openheid. Ik vind het zalig om met kinderen te "werken" (alhoewel het woord werken hier absoluut niet passend klinkt). Ik geniet nog na van het blije gevoel dat ze op het schrijfbord en bij mij achterliet.

 

Update 1 april

Beetgenomen vandaag door één van mijn jongste cliëntjes! An ging al de trap op toen ik nog even met haar mama praatte. Toen ik boven kwam, zag ik haar niet. "Waar ben je?" riep ik. "Ben je op het toilet?" Geen antwoord. En toen ineens: "Boeoeoeh!", en kwam ze tevoorschijn van achter de deur smile-emoticon.

An heeft op 3 weken tijd grote stappen gezet. Ze is goed met de oefeningetjes aan de slag gegaan. Ze durft nu dingen vragen aan de juf, ook wanneer de juf een beetje boos is. En ruzie bijleggen met vriendinnetjes. An kijkt me recht aan en zegt me: "ik heb deze week mijn oefeningetjes niet gedaan." 
"Ah", zeg ik, "hoe komt dat?" 
"Gefopt", roept ze stralend uit, "1 april :-)".

Het wordt weer een mooi uurtje. Fijn om op haar speelse energie mee te gaan, en ondertussen die dingen aan te reiken waardoor ze beter met lastige dingen om kan. Je ziet haar letterlijk groeien. Op weg dus naar de grote aprilgrappen :-).

 

Update 3 juni

An kwam in maart/april voor 4 sessies rond zelfvertrouwen. Haar mama stuurde me net een briefje. Heerlijk om te lezen. Zelfvertrouwen als rekenpilletje :-)."Even nog een update van An: het gaat erg goed met haar de laatste weken. Ze is terug erg gelukkig, nog steeds haar rustige zelf, met veel meer levensvreugde. Ze heeft zelfs vrede kunnen sluiten met de plaaggeesten en met het schoolwerk heeft ze ook meer zelfvertrouwen gekregen: haar juf vroeg nog vorige week of ze een rekenpilletje had genomen... Ik wil je zeker nog eens bedanken om haar te helpen in haar zoektocht. Voorlopig zijn extra sessies nog niet nodig maar ik weet waar ik terecht kan, moest het terug minder goed gaan. Houd ons zeker ook op de hoogte als je nog eens een groepsactiviteit doet, ik denk dat dit ook nog wel iets voor An kan zijn."

 

 


© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact