Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan. 

Coaching

Je vindt de hefboom
zodat jij in jouw leven
integreert wat je 
werkelijk verlangt


Wat is coaching ?

In de eerste plaats is er ruimte voor jouw verhaal. Ik ben bij jou met mijn luisterende aandacht, en nodig jou uit om te ervaren wat je vertelt. Zodat het geen babbel 'over' een probleem wordt. Maar je bent werkelijk aanwezig bij wat er speelt.  Hierdoor werkt de coaching veel diepgaander.

We onderzoeken samen het thema dat je aanbrengt. Dat hangt vaak samen met wat jou belemmert om helemaal gelukkig te zijn. En we kijken ook naar wat je werkelijk wil.
Regelmatig zal ik een spiegel voor je zijn. Het brengt je bij nieuwe inzichten over hoe je omgaat met de problematiek, en laat je inzien dat je vaak meer keuze hebt dan op het eerste zicht lijkt.  Deze inzichten en het toelaten van je gevoel geven ruimte voor verandering.

Ook als je op dit moment de kracht niet voelt om dingen in je leven te veranderen, weet dan dat onder al je pijn, frustratie of moedeloosheid die kracht wel zit. Met dit alles maken we in de gesprekken ook contact. Om vanuit die nieuwe energie plannen te maken en nieuwe stappen te zetten.

Aanpak

Tijdens de eerste gesprekken zal de focus liggen op het onderzoek naar het probleem, jouw ervaring hierbij en wat je anders wil. Maar toch kijken we al meteen vanaf het begin ook naar de lichtpunten ; wat werkt er wel. En hoe kunnen we die elementen in jouw leven meer versterken. Want deze positieve noot brengt meer energie en voldoening mee, die je helpen om ook de moeilijkere stukken aan te pakken.

Inzichten zijn vaak helpend omdat ze je laten begrijpen waarom je steeds op die manier reageert, of waarom jou een situatie steeds overkomt. Op die manier kan je ontdekken dat je meer keuzemogelijkheid hebt. En kan je een begin maken om je keuzes te veranderen zodat ze meer bij jou passen.

Inzicht alleen is niet altijd voldoende. Soms weet je met je hoofd perfect waar het misloopt, wat en hoe je anders wil, maar lukt het maar niet. Het lijkt alsof je jezelf saboteert. Dit wijst bijna altijd op een ervaring of emotie die je onbewust wegduwt.

Op een goed begeleide manier maak je contact met de emotie die je onbewust wegduwt. Er zijn hiertoe enkele technieken die prettig zijn om te gebruiken, zowel tijdens de sessie als nadien thuis. Als het een beangstigend idee voor je zou zijn om pijnlijke emoties toe te laten, dan ben ik er om jou te ondersteunen en precies aan te sluiten op jouw tempo en draagkracht.

Het resultaat is deze oefening meer dan waard. Je geraakt niet alleen verder met het probleem waar je wou aan werken. Tegelijk groei je als persoon en win je aan zelfvertrouwen. Je hebt minder angst om andere problemen in je leven aan te pakken, en de keuzes te maken die jou werkelijk dienen.
Bij de meeste coaching-trajecten hebben we 3 à 7 sessies nodig.

Hier vind je enkele thema's die aan bod kunnen komen.


© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact