Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan. 

Soms denken we
dat grote stress
bij het leven hoort.
Maar dat hoeft niet zo te zijn,
ook al is je leven goed gevuld.

Op naar een meer
ontspannen

Leven !


Stress coaching 

In de eerste plaats is er ruimte voor jouw verhaal. Het kan deugd doen om het allemaal eens te vertellen, al die activiteiten en zorgen die jou zoveel spanning bezorgen. Ik ben bij jou met mijn luisterende aandacht, en zal jou uitnodigen om te ervaren wat je vertelt. Zodat het geen babbel 'over' een probleem wordt. Maar waarbij je aankomt bij je lichaam, bij wat je fysiek en emotioneel voelt.

Ons lichaam heeft een bijzondere wijsheid dat ons veel kan vertellen over wat het nodig heeft. Mogelijk gaan we in gesprek met delen van je lichaam die pijn doen door de stress.

Wat regelmatig gebeurt, is dat mensen met hoge stress weinig of geen emotie voelen. Sommigen piekeren veel. Anderen voelen het bloed door hun lichaam en hoofd razen en krijgen amper vat op de resem gedachten. Vaak is dit het teken van een innerlijk conflict.
Op een rustige manier bekijken we wat bij jou speelt.

Een voorbeeld. Je wil zo snel mogelijk een opdracht afwerken en je zet jezelf onder druk om dat te doen. Eén deel in jou voelt zich ongeduldig en boos. En tegelijk probeert een ander deel om die opdracht af te werken binnen de tijd. Dat deel is bang dat het niet lukt of gaat mogelijk de opdracht saboteren.
We gaan dan op verkenning wat die stemmetjes jou willen vertellen, en hoe ze beter kunnen samenwerken.

Het kan af en toe nuttig zijn om stil te staan waar die stemmetjes vandaan komen die ons onder druk zetten of bestraffen. Heel vaak kunnen we het herkennen als een stem die vroeger van onze ouders was. En nu zetten we onszelf onder druk of kijken meewarig naar onszelf :”ik kan het toch niet”. We gaan niet de hele relatie met onze ouders blootleggen (geen psycho-analyse dus), we beperken ons tot die elementen en inzichten die helpend zijn om nu verder te komen.

Via onze gesprekken zal het meer helder voor je worden hoe je wél wil omgaan met de situaties die jou nu stress bezorgen. Mogelijk wil je beter je grenzen voelen en ze aangeven. Of wil je leren om je perfectionisme te temperen. Dit zijn vaardigheden die je stapsgewijs kan leren en meer integreren in jouw leven. Coaching steunt jou hierbij. We werken oplossingsgericht.Ontspannen kan je leren !
Nieuw ! Relaxbon voor bezige bijtjes
Deze bon laat jou in 2 sessies van 50' genieten van ontspanning, en geeft jou inzichten en ideeën om die ontspanning meer in je drukke leven te integreren. Geen zware gesprekken of therapie. Wel leuke lichte oefeningen en verwennerijen. Deze brengen rust en creatief inzicht. 


© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact