Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan. 

Voetreflexologie

massage van de voeten,
die inwerkt op het
hele lichaam en geest.
Helend en ontspannend !

Een zalig cadeau voor jezelf
of fijn om cadeau te doen !


Goed nieuws! Terugbetaling voor voetreflexologie is een feit!

Vanaf 1 januari 2014 betaalt het Partena ziekenfonds haar leden 10 euro terug per sessie bij een erkend voetreflexoloog, met een maximum van 6 sessies per kalenderjaar per gezinslid.

 

Wat is voetreflexologie ?

Voetreflexologie is een eeuwenoude en tegelijk springlevende techniek om via massage en drukpunten op de voeten onze gezondheid te stimuleren. Het is ontspannend en helend.

Ons lichaam streeft ernaar om zijn gezonde toestand te behouden (homeostase). Zo geeft het ons hongersignalen opdat we zouden eten en bestrijdt het indringende bacteriën.  Bij een breuk maakt het de nodige stoffen aan zodat het bot weer aan elkaar groeit. Soms zitten er blokkeringen in dit systeem, die maken dat het lichaam zichzelf niet meer spontaan geneest. Voetreflexologie activeert opnieuw ons zelfgenezend vermogen. Het doet dit door blokkeringen (spanningen in organen) te verminderen, en de vitale kracht te stimuleren. Lichaam en geest hervinden hun natuurlijke rustige kracht.

De reflexpunten en -zones op de voet corresponderen met weefsels en organen in het lichaam. Voetreflexologie gaat uit van een holistisch mensbeeld ; lichaam en geest vormen een eenheid. Harmonie en balans in het lichaam hebben een diepe doorwerking op het geestelijk welzijn, en omgekeerd.

 

Hoe ga ik te werk ?

Ik beluister je klachten, zowel fysiek als emotioneel. Dan mag je comfortabel plaats nemen in een relaxzetel. Eerst bekijk ik je voeten, om zo zicht te krijgen op de gebieden op je voet die gespannen zijn of juist eerder leeg, energieloos. Mogelijk stel ik je nog enkele vragen over je gezondheid.

Tijdens de sessie behandel ik beide voeten. Ik begin met het losmaken van je voeten. Op die manier komt er ontspanning en heeft de behandeling meer effect. Daarna behandel ik via reflexpunten de verschillende delen van je lichaam. Ik geef specifiek aandacht aan die zones op je voet die (ook causaal) gerelateerd zijn aan je klachten.

Mijn krachtigste instrumenten zijn mijn warme aandacht en mijn gevoel die mijn handen leiden naar de plekjes waar ze moeten zijn. Ik werk graag intuïtief en met energie. Ik werk soms vingertoppen-zacht en soms stevig opwekkend, al naargelang wat het lichaam vraagt.  Ik gebruik hierbij een zachte lekker geurende amandelolie.

De sessie wordt beëindigd met ontspannen afstrijken en integratie. Er is ook ruimte voor een nabespreking.

 

Formule

Een voetreflex-sessie duurt 1 uur. Je kan ook een cadeaubon kopen.
Een heel aantrekkelijke formule is ook de duo-voetreflex.  Hierbij kom je met twee, en leer ik jullie enkele zalige technieken zodat jullie elkaar een heerlijke voetmassage kunnen geven. Alle info over formules en tarieven vind je hier.


© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact