Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan.

Heb jij weinig zelfvertrouwen ?

Pieker je veel ?
Voel je je bang, verlegen,
niet goed genoeg ?

Heb je weinig
contact met je gevoel,

een kleine of grote verslaving

Dan is het tijd voor
een extra portie
Zelfvertrouwen !
Zelfvertrouwen

Wie wil dit niet, net wat meer zelfvertrouwen ?!  Of misschien wel een heleboel zelfvertrouwen !!
Om makkelijker door het leven te stappen en de dingen waarvan je droomt met meer gemak op te nemen. Niet terug te deinzen als er moeilijkheden de kop opsteken. Zodat je leven niet meer geregeerd wordt door je angsten, gepieker, verlegenheid, verslaving, frustratie, ...

Zelfvertrouwen is het vertrouwen in je eigen vermogens om jouw leven te leiden en mogelijke hinderpalen aan te pakken. Je voelt je verantwoordelijk voor successen en tegenvallers in je leven en vindt jezelf de moeite. Zelfvertrouwen komt voort uit de kunst jezelf graag te zien zoals je bent. Wat er ook gebeurt, wie er ook in je leven komt of eruit weggaat, wat men ook tegen jou zegt, ..., je laat jezelf niet in de steek. 
Zelfvertrouwen heeft ook te maken met het feit dat je een realistische kijk op je eigen mogelijkheden hebt. En ook al zijn je mogelijkheden beperkt, dan kan je nog stralen van zelfvertrouwen. Kijk maar naar dit filmpje op you tube.

Zelfvertrouwen voor kids
Jong geleerd is oud gedaan ! Kinderen en jongeren hebben het vaak niet makkelijk om hun mannetje of vrouwtje te staan. Hoge verwachtingen, faalangst, gepest worden, moeilijke situatie thuis, overlijden van een dierbare, ... Het leven geeft af en toe pittige uitdagingen en dat begint van jongsaf aan. In de training bouwen kinderen op een heel speelse manier aan zelfvertrouwen, en leren ze beter omgaan met lastige situaties en emoties.

Bouwen aan zelfvertrouwen : via coaching of training
Iedereen is gebaat met een extra portie zelfvertrouwen. En het goede nieuws is dat we dit aan onszelf cadeau kunnen doen ! Iedereen  is in staat om zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten. Ook jij, wat je voorgeschiedenis ook is. Een overdosis zelfvertrouwen bestaat niet. Het is niet zo dat als je teveel zelfvertrouwen hebt, dat je dan arrogant wordt of niemand meer nodig hebt. Integendeel, die houdingen maskeren juist een gebrek aan zelfvertrouwen.

Ik geef als trainer aan de School voor Zeflvertrouwen training in zelfvertrouwen en assertiviteit. Ik organiseer regelmatig deze training in het Hageland (dit is het oosten van Vlaams-Brabant). Collega's geven de training ook in andere delen van het Vlaanderen en Nederland. De training kan je beschouwen als een sneltrein naar zelfvertrouwen. We ruimen tijdens de training alle belemmeringen uit de weg zodat je snel en maximaal groeit naar het doel dat je wil bereiken. Dit is een persoonlijk doel dat gelinkt is aan zelfvertrouwen, en waar je naar streeft om te halen tegen het einde van de training (dus na een 5-tal weken). Op die manier leer je de complete methode en maak je je die eigen, zodat je die later ook op andere situaties en doelen kan toepassen.

Bij de individuele coaching vertrekken we vanuit jouw vraag, wat jij anders wil in je leven. Ik ben aanwezig met luisterende aandacht en ben ook heel regelmatig een spiegel. Zo krijg je spontaan nieuwe inzichten en kom je bij de kracht in jezelf die verandering mogelijk maakt. De manier waarop ik werk, laat ik helemaal afhangen van wat er nodig is op dat moment. Soms kan het gaan over verwerking van een verlies, soms over hoe je angsten overwint, soms gaan we dieper in op een thema zodat je meer duiding krijgt welke keuze je werkelijk wil maken, soms gaat het over hoe je de nieuwe inzichten kan integreren in je leven, of hoe je naar anderen communiceert en grenzen stelt, ...
Ik heb dus geen standaard aanpak. Ik put uit een veelheid van 'methodes', en gebruik vooral mijn aanvoelen om te kijken wat op dat moment het meest effectief voor je is. En we kunnen hier ook rond overleggen.


© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact