Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan.

Heb jij weinig zelfvertrouwen ?

Pieker je veel ?
Voel je je bang, verlegen,
niet goed genoeg ?

Heb je weinig
contact met je gevoel,

een kleine of grote verslaving

Dan is het tijd voor
een extra portie
Zelfvertrouwen !
Zelfvertrouwen coaching

Eerst luister ik met veel aandacht en zonder oordeel naar jouw verhaal. Wat zijn voor jou de moeilijke situaties, wanneer verlies je je zelfvertrouwen ?  En hoe uit zich dat: twijfel voor een keuze, angst om een stap te zetten, je terugtrekken zodat je haast onzichtbaar wordt, gefrustreerd zijn door wat er gebeurt, ... Ik zal je vragen op welke andere manier je zou willen omgaan met die situaties.
Tijdens de coaching sessie werken we heel bewust aan het opbouwen van je zelfvertrouwen. EFT en Voice Dialogue zijn hierbij heel sterke instrumenten.

Vaak als iets niet lukt, hebben mensen de neiging om te veralgemenen : het lukt nooit, ik ben niet goed genoeg. Soms kom je op die manier in een negatieve spiraal terecht. Wat ik merk is dat wanneer ik doorvraag, het steeds zo blijkt dat er situaties zijn waarin er wel zelfvertrouwen is, en waarin mensen eigenlijk best trots zijn op zichzelf. Tijdens het gesprek gaan we ook op zoek naar die situaties. De meeste mensen zijn blij verrast om te ontdekken dat ze meer zelfvertrouwen hebben dan ze op het eerste zicht dachten. Dat stemt positief en geeft meer kracht om de volgende stappen te zetten.

Maar er is meer. Door die situaties waarin het wel goed gaat te exploreren, leren ze over zichzelf, over hoe ze zijn als ze zelfvertrouwen hebben, wat hun hulpbronnen zijn, enz. Die kennis helpt om die positieve elementen te integreren op momenten dat het zelfvertrouwen minder voelbaar aanwezig is. Dit inzoomen op de situaties waarin het wel goed gaat, doen we parallel met het onderzoek naar wat moeiljk gaat. Zo komt er extra dynamiek en kracht om de moeilijkere zaken aan te pakken.© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact