Een aanpak op maat

Zonder presta­tie­druk. Een steun bij moeilijke situaties. Om meer zelf­ver­trou­wen te krijgen. Op te komen voor zichzelf. Te ontspannen bij stress.

Voor kinderen (vanaf 8 jaar) en jongeren
~ met stress pro­ble­ma­tiek
~ onze­ker­heid, faal­angst verdriet
~ die gepest worden

Jong geleerd is oud gedaan! Kinderen en jongeren hebben het vaak niet makkelijk om hun mannetje of vrouwtje te staan. Hoge verwachtingen, faalangst, gepest worden, een scheiding, overlijden van een dierbare, verhuizen, … Het leven geeft af en toe pittige uitdagingen en dat begint van jongsaf aan.

Begeleiding bij kinderen

begeleiding bij kinderen

Ik vraag dat mama of papa bij het begin van de eerste sessie mee aanwezig is. Dan beginnen we met een babbeltje en kan het kind of de ouder vertellen wat er moeilijk gaat. Ik vertel wat we gaan doen, en na een 10-tal minuutjes nemen we afscheid van mama of papa.

De sessie wordt opgebouwd op kindermaat. We gaan een beetje praten. Maar we gaan ook tekenen, mogelijk een avonturenparcours doen, balspelletjes die op een speelse manier uitlokken wat het kind anders wil. Ik geef het tips en we gaan er spelenderwijs mee aan de slag.

Net zoals bij volwassenen, vraag ik ook dat kinderen er elke dag thuis even mee bezig zijn. Een oefeningetje doen om zich beter te voelen. Aan het einde van de eerste sessie vragen we mama of papa er weer even bij. Dan kan het kind vertellen wat we gedaan hebben. Ik vraag mama of papa om het kind de eerstkomende periode wat te helpen met het oefeningetje.

Begeleiding bij jongeren

begeleiding jongere

De aanpak is op maat. Sommige jongeren vinden het fijn om hun verhaal te kunnen doen. Omdat ze zich gehoord en niet veroordeeld voelen. Daardoor kunnen ze zelf op een meer open manier kijken naar wat gebeurt en wat hun aandeel erin is.

Andere jongeren zijn eerder stil of teruggetrokken. Hier gaan we minder praten, maar gebruik ik andere manieren om te komen bij wat speelt.

Net zoals bij volwassenen gebruiken we sterk werkende technieken om te bouwen aan meer ontspanning en zelfvertrouwen.

Praktisch

Tarief en betaling

Het tarief is hetzelfde als voor volwassenen, en vind je op deze pagina. Ik vraag dat het bedrag vooraf overgeschreven wordt, zodat je kind niet hoeft bezig te zijn met betaling. Vaak betalen ouders ineens voor 5 sessies. Als er sessies niet opgenomen zijn, omdat het niet meer nodig is, of als er geen klik zou zijn, dan betaal ik meteen de niet opgenomen sessies terug.

Voor de ouders

Er is geen wachtruimte voor de ouders. Je kan wel wachten in de inkomhall, daar staat een stoel. Sommige ouders doen even een boodschap in de carrefour supermarkt in het dorp, of gaan een eindje wandelen via de Heurbeek straat.

Heb je vragen hoe je je kind best begeleidt in deze periode, dan is een kort gesprekje aan het einde van de sessie mogelijk. Vaak is het beter om als ouder zelf voor een sessie te komen.