Stappen zetten die jou deugd doen


Een moeilijke levenskeuze maken, een gebeurtenis verwerken, of nieuwe stappen zetten, het vraagt moed, helderheid en kracht. Hoe pak je dat traject aan? Welke ondersteuning kan ik jou bieden?

Deze pagina is nog in uitwerking. Kom gauw terug ūüôā

Een negatief zelfbeeld word je als kind haast letterlijk aangepraat, want je kan nog niet zoveel en wat je doet wordt vaak niet geapprecieerd. Doorheen de jaren heb je dit lage zelfbeeld van jezelf gemaakt. De huidige maatschappij met hoge ideaalbeelden, maakt dat we de lat voor onszelf erg hoog leggen. Met strengheid naar onszelf proberen we die te hoge lat te halen. Als dit herkenbaar voor je is, hoe zet je de stap naar vriendelijk zijn voor jezelf?

Betrap je jezelf er regelmatig op dat je met een strenge blik naar jezelf kijkt? Kritisch of afkeurend?
Besef dan dat het niet je ware zelf is die spreekt, maar een stem van iemand anders of uit een andere tijd die je door de jaren heen van jezelf bent gaan maken.

Ik help je om met een open blik naar jezelf te kijken. Je begint jezelf graag te zien, precies om wie je bent. Vanuit zelfacceptatie vind je het vertrouwen om jezelf te zijn.

Tip: bewust worden van jouw gedachten over jezelf

Word je bewust van jouw gedachten over jezelf. Schrijf ze neer en verzamel ze een paar dagen.
Kijk op een rustig moment naar je notities en haal er 3 stiften van verschillende kleur bij.
Omcirkel de positieve gedachten in één kleur, de negatieve in een andere kleur. De derde kleur houd je voor de neutrale zinnen. 

Welke kleur heeft bij jou het overwicht?  

Vriendelijkheid

Kijk eens welke negatieve zinnen je vaak tegen jezelf zegt. Stel je dan voor dat je precies deze dingen zegt tegen een klein kindje. Wat denk je dat er zou gebeuren? Het kindje gaat zich rot voelen over zichzelf. Het werkt contraproductief in de ontplooiing tot een ontspannen persoon met zelfvertrouwen. Dit is precies wat er met jou gebeurd is.

Dus telkens als je jezelf betrapt op zo’n negatieve zin over jezelf, kijk dan of je jezelf wat vriendelijker kan toespreken. “Ik heb best wel kwaliteiten”. “Ik mag er zijn”.¬†“Wat zie je er vandaag goed uit”, wanneer je ’s ochtends je eigen spiegelbeeld ziet. Of “fijn jou hier tegen te komen”. Zwaai vriendelijk naar jezelf. Wedden dat je je meteen een stuk beter voelt?

Dit klinkt misschien belachelijk. Het gaat over hoe jij met jezelf omgaat, én om een begin te maken met vriendelijkheid inbouwen. Tijdens de sessie kijken we hoe jij jezelf onderuit haalt. Ik leer je hoe je met een meer open blik naar jezelf kan kijken, zodat je óók je kwaliteiten ontdekt en jezelf naar waarde gaat schatten.

Cadeau voor jezelf

Welke vriendelijke verandering gun jij jezelf?

  • van een negatief gevoel naar jezelf naar waarde schatten
  • van onzekerheid naar vertrouwen in jezelf en keuzes maken die bij je passen
  • van perfectionisme naar jezelf zijn, met je talenten √©n je valkuilen
  • van gepest worden naar erover praten en opkomen voor jezelf
  • ….¬† welk is jouw thema?
2019-02-12T23:54:58+00:00