Ontspannen met voetreflexologie

Geniet van weldadige ontspanning.

Voetreflexologie is een eeuwenoude en tegelijk springlevende techniek om via de voeten gezondheid te stimuleren. Het maakt gebruik van zowel zachte strijkbewegingen als drukpunten. Het werkt tegelijk ontspannend en geeft nieuwe energie.

Voetreflexologie gaat uit van een holistisch mensbeeld ; lichaam en geest vormen een eenheid. Harmonie en balans in het lichaam werken door op het geestelijk welzijn en omgekeerd.

Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen
Het lichaam streeft ernaar om zijn gezonde toestand te behouden (homeostase). Zo geeft het hongersignalen als het voeding nodig heeft en bestrijdt het indringende bacteriën. Voetreflexologie activeert dit zelfgenezend vermogen. Het doet dit door blokkeringen (spanningen in organen) te verminderen en de vitale kracht te stimuleren. Lichaam en geest hervinden hun natuurlijke rustige kracht.

Voetreflex bij stress

Ik geef zachte aandacht aan de klieren die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van stress-gerelateerde stoffen in je lichaam (hypophyse, hypothalamus, bijnieren), zodat deze zich geleidelijk kunnen normaliseren. Als je specifieke stress-last hebt zoals pijn in de schouders of rug, maagontsteking, .. dan behandel ik ook de overeenkomende gebieden op jouw voet.

Sowieso geef ik je een hele behandeling van beide voeten, omdat ik op die manier kan voelen waar er spanning zit. De spanningsplekjes worden extra behandeld, in aanvulling met wat je zelf aangeeft als pijnlijk of gespannen.

Hoe ga ik te werk? 

Ik beluister je klachten, zowel fysiek als emotioneel. Je mag comfortabel plaats nemen in een relaxzetel. Eerst bekijk ik je voeten, om zo zicht te krijgen op gebieden op je voeten die gespannen zijn of juist eerder leeg, energieloos. Mogelijk stel ik je nog enkele vragen over je gezondheid.

Daarna begint jouw uurtje ontspanning en genieten. Ik begin met het losmaken van je voeten. Op die manier komt er ontspanning en heeft de behandeling meer effect. Daarna behandel ik via reflexpunten de verschillende delen van je lichaam.

Mijn krachtigste instrumenten zijn mijn warme aandacht en mijn intuïtie die mijn handen leiden naar de plekjes waar ze moeten zijn. Ik werk soms vingertoppen-zacht, en soms stevig opwekkend, al naargelang wat het lichaam vraagt. Ik gebruik hierbij een lekker geurende zalf.

De sessie wordt beëindigd met ontspannen afstrijken en integratie. ik ook ruimte voor een korte nabespreking.

Een voetreflex-sessie duurt 1 uur. Je kan ook een cadeaubon kopen.
Een aantrekkelijke formulie is ook de duo-voetreflex. Hierbij kom je met 2, en leer ik jullie enkele zalige technieken zodat jullie elkaar een heerlijke voetmassage leren geven.