Stemwerk

 

Wat is stemwerk?
Hoe verloopt een sessie stemwerk?
Wat kan een sessie stemwerk jou brengen?
Praktische info.

Stemwerk is een methode om contact te maken met jezelf op een diep niveau. Voorbij het verstand en voorbij de taal. Daar zijn jouw roots. Vanuit die her-ontdekking, kan er iets open komen. Waardoor die nieuwe (zeg maar oorspronkelijke) kwaliteiten van jou kunnen beginnen te leven. Zo word jij de prachtige persoon die jij in wezen bent. Zo kan je alle kwaliteiten benutten uit jouw potentieel. Zo wordt je voller JIJ.

Een stemwerk sessie

Een sessie begint met een kort gesprekje over wat je brengt naar deze sessie, wat je verwachtingen zijn. Vaak is het in het begin erg onwennig om je stem te gebruiken los van praten en zingen. Daarom  bouwen we de sessie op zodat jij langzamerhand mag wennen aan stemmen horen en aan je eigen stem.

We gaan samen op exploratie via stemwerk oefeningen. De oefeningen zijn een combinatie van lichaamswerk, beweging, adem, stem, aanraking, vibratie. Daarbij is ten alle tijde respect voor jouw grenzen en tempo. Je stem en lichaam worden uitgenodigd om expressie te geven aan wat ze ervaren. Het geeft ruimte aan het laten opborrelen van ongekende kwaliteiten en nieuwe mogelijkheden.

Een sessie werkt vooral onder de waterlijn, dat wil zeggen op onbewust niveau. Je kan het vergelijken met een ijsberg, het omvangrijkste deel wat impact heeft en wat je vaak niet ziet, zit onder het water zit.

Tip: laat je stem zijn gang gaan in bad en bed

We zijn vaak ver afgedwaald van onze natuurlijke stem. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, blijf dan even liggen. Misschien gaat je lichaam zich dan als vanzelf uitrekken met een diepe gaap. Heerlijk toch? 

Voor wie is stemwerk

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom iemand kiest voor stemwerk.

  • Het brengt je dichter bij jouw natuur
  • Het maakt je losser en vrijer
  • Je houdt je kracht in
  • Je mist spontaniteit in je leven
  • Ook al heeft stemwerk niets te maken met zingen, het kan wel een effect hebben op jouw zangstem. Zangers vertellen vaak dat hun stem lager en hoger kan gaan, en ook voller wordt.

Praktisch en tarief

Een sessie stemwerk duurt ongeveer 1u45. Het tarief bedraagt 100 euro.
Tot juni 2019 geniet je van het kennismakingstarief en betaal je voor je eerste 2 sessies stemwerk slechts 70 euro per sessie.

Trek makkelijke losse kledij aan waarin je je comfortabel kan bewegen.