zelfverftrouwen

Geloof in jezelf

Vol vertrouwen jezelf zijn

Leven vanuit persoonlijke kracht

Betrap je jezelf er regelmatig op dat je met een strenge blik naar jezelf kijkt? Kritisch of afkeurend? Of ben je perfectionistisch? Een mooie kwaliteit die erg vervelend wordt als je krampachtig probeert elke fout te vermijden.

Is er een moeilijke situatie geweest in je leven die je een plaats wil geven, een belangrijke keuze die je moet maken en waar je niet uitkomt? Mis je moed om de stappen te zetten die belangrijk voor je zijn?

Wat ook je vraag is, ik help je om met een open blik naar jezelf en de situatie te kijken. Vanuit zelfacceptatie vind je het vertrouwen om jezelf te zijn en de stappen te zetten die jou deugd doen. Hier zit jouw persoonlijke kracht. Vanuit die kracht kan je de situaties die in je leven opduiken, een antwoord geven dat klopt met wie jij bent.

Wat en voor wie?

Aanbod voor volwassenen

Tijdens de eerste sessie staan we stil bij hoe het loopt in jouw leven en wat jij anders wil. Ik luister naar je met warme aandacht. Vaak doet het al deugd om je verhaal te kunnen vertellen. Ik stem mijn aanpak af op wie je bent en waar je mee komt. Ik maak gebruik van sterk werkende technieken. Ik bespreek telkens met jou de manier waarop we aan de slag gaan om jouw doel te bereiken.

Voor wie niet Bij psychiatrische aandoeningen laat je je beter begeleiden door iemand die daar specifiek voor opgeleid is (psychose, borderline, zware verslavingsproblematiek, bipolaire stoornis, …).

Aanbod voor kinderen (vanaf 8 jaar) of jongeren

  • met stress problematiek (fysieke tics, slecht slapen, angstdromen)
  • die zich erg onzeker voelen en daar last van hebben
  • die gepest worden

Lees hier meer over de specifieke aanpak bij kinderen en jongeren.

Vriendelijk zijn voor jezelf 

Een negatief zelfbeeld word je als kind haast letterlijk aangepraat, want je kan nog niet zoveel en wat je doet wordt vaak niet geapprecieerd. Doorheen de jaren heb je dit lage zelfbeeld van jezelf gemaakt. Als dit herkenbaar voor je is, hoe zet je de stap naar vriendelijk zijn voor jezelf?

Verder lezen

Bouwen aan zelfvertrouwen 

Zelfvertrouwen is het vertrouwen in je eigen vermogens om jouw leven te leiden en mogelijke hinderpalen aan te pakken. Zelfvertrouwen komt voort uit de kunst jezelf graag te zien zoals je bent.

Verder lezen

Stappen zetten

Een moeilijke levenskeuze maken, een gebeurtenis verwerken, of nieuwe stappen zetten, het vraagt moed, helderheid en kracht. Hoe lastig het traject ook is, het resultaat doet zo deugd en maakt het traject meer dan waard. Vergelijk het met door een zure appel heenbijten. Hoe pak je dat aan? Welke ondersteuning kan ik jou bieden?

Verder lezen

Aanbod voor kinderen en jongeren

Verder lezen

Stel jouw vraag!

Schiet niet in paniek!
Luister naar je kind, vraag wat het nodig heeft. Vraag of jij kan helpen.
Als pesterijen ingrijpend zijn, contacteer school en indien nodig, politie. Je kind of jongere kan hier terecht, om het pak aan emoties te verwerken. En om te leren hoe hij of zij anders kan omgaan met het pesten. Lees hier meer over het aanbod voor kinderen en jongeren.

Bouwen aan zelfvertrouwen doe je stap voor stap. Lees hier enkele tips.

In lastige emoties kan je danig verstrikt raken. Die negatieve emoties brengen op hun beurt nog meer negatieve gedachten mee. Voor je er erg in hebt, kom je terecht in een neerwaartse spiraal. Lees hier hoe je op een andere manier kan omgaan met lastige emoties. Op die manier kom je los uit de houtgreep van lastige emoties.

Als je je niet lekker in je vel voelt, vind je op deze website wat tips. Lees bijvoorbeeld de tekst over omgaan met lastige emoties en Vriendelijk voor jezelf. Je bent uiteraard ook van harte welkom voor een gesprek. We gaan meteen ook aan de slag met het thema waarmee je komt. De meeste mensen voelen zich na de eerste sessie al een stuk beter.

Jammer dat je het niet van jongsaf hebt meegekregen. Het goeie nieuws is JA, iedereen kan winnen aan zelfvertrouwen! Hoe je dat doet, lees je hier.

Moeilijk een keuze kunnen maken, kan met 2 dingen te maken hebben. Of je bent heel erg aan het denken en het afwegen, zodat je de keuze niet meer voelt. Of  het kan ook dat je eigenlijk wel weet wat je wil, maar dat je terugdeinst voor de gevolgen van je keuze.

Wees welkom om hier samen jouw thema te onderzoeken! Ik help jou te ontdekken wat er speelt, en om de stappen te zetten die nodig zijn om een keuze te maken waar jij achter staat.

Wat zou je willen dat iemand anders voor je doet? En heb je die vraag al gesteld?
Dat kan knap spannend zijn om te doen.
Of misschien heb je de vraag al gesteld, en is er niets veranderd. Vaak kan het dan nodig zijn om duidelijker je behoeften en grenzen aan te geven.

Je bent welkom hier om je thema te onderzoeken. Je kan hier oefenen in het voelen van je grenzen en behoeften. En je leert om deze helder aan te geven, zodat jij meer krijgt wat je nodig hebt. Je bent het waard!

Negatieve boodschappen over jezelf heb je veel ontvangen tijdens je kindertijd. Je deed niet wat gevraagd werd, was te traag of dom. Die boodschappen zijn door de jaren heen in ons systeem gebrand. Je hebt die stem geinternaliseerd en voelt jezelf waardeloos. Lees hier verder.

Je bent welkom! Ik nodig je uit om met een open blik naar jezelf te kijken, en jezelf opnieuw te gaan waarderen. Daar zit de start voor jou om open te bloeien, precies zoals je bent. Je bent het waard!

Je kan niet altijd kiezen wat er gebeurt

maar je hebt altijd de keuze hoe je ermee omgaat

Gras groeit niet door eraan te trekken

Wanneer je zorgt voor water, zon en een vruchtbare bodem, groeit gras vanzelf