Gedaan met voortdurende stress

Meer ontspannen leven en burn-out voorkomen

Stress gaat over de druk die je ervaart. Stress brengt ons lichaam in een staat van paraatheid. Langdurige stress maakt moe en ziek.

Burn-out betekent letterlijk opgebrand zijn, geen energie meer hebben. Na een lange periode van overbelasting raak je mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput.

Krijg zicht op de symptomen en oorzaken, alsook op de weg uit aanhoudende stress en burn-out.

De eerste stap is om opnieuw te leren ontspannen. Vaak lukt dat niet alleen, blijft het hoofd piekeren en malen. Ik begeleid je om te ontspannen op een manier die bij jou past. Door de ontspanning beginnen jouw lichaam en geest te herstellen.

Samen kijken we naar wat de burn-out bij jou veroorzaakt heeft. Je krijgt inzichten in de combinatie van omgevingselementen en persoonlijkheidskenmerken. Je leert hoe je op een gezonde manier herstelt en kan omgaan met de uitdagingen die er zijn.

Heb je last van aanhoudende stress of zit je in een burn-out? Maak een afspraak! Er alleen uitkomen lukt meestal niet.

Wat en voor wie?

Aanbod voor volwassenen

Begeleiding bij stress of burn-out
Heb je burn-out of zware stress, maak zo snel mogelijk een afspraak. Tijdens het eerste gesprek maken we de balans op van hoe ‘diep’ je zit, en wat nodig is voor herstel. Tijdens de eerste maand zie ik je graag wekelijks, daarna 14-daags. In mijn e-book lees je meer over symptomen en hersteltraject.

Meer ontspannen leven
Vind je het moeilijk om te ontspannen? Heb je uitdagende werk- of leefomstandigheden en ben je bang in een burn-out terecht te komen? Stopt je hoofd niet met piekeren? Je leert hoe je kan ontspannen, en die ontspanning integreert in je leven.

Voetreflex bij stress
Hier lees je meer over het aanbod van voetreflex bij stress.

Aanbod voor kinderen (vanaf 8 jaar) of jongeren

  • met stress problematiek (fysieke tics, slecht slapen, angstdromen)
  • die zich erg onzeker voelen en daar last van hebben
  • die gepest worden

Lees hier meer over de specifieke aanpak bij kinderen en jongeren.

Voor wie niet Wanneer je kampt met zware psychiatrische aandoeningen, is het beter om je te laten begeleiden door iemand die daar specifiek voor opgeleid is (bvb. bij psychose, borderline, zware verslavingsproblematiek, bipolaire stoornis, …).

Ongezonde stress

Ik stress. Jij stresst. Wij stressen. Het lijkt alsof stress bij het leven is gaan horen. Het begint al op de schoolbanken of ervoor. Gezonde stress kan je prikkelen om het beste van jezelf te geven. Ongezonde stress put uit.

Verder lezen

Voorkom burn-out

Wat zijn de signalen dat je afstevent op een burn-out? Wat doe je om niet in een burn-out terecht te komen? Hoe help je iemand van wie je denkt dat hij of zij naar een burn-out toe gaat?

Verder lezen

Innerlijke rust vinden

Wanneer je hoofd maalt of je lijf van geen ophouden weet, is innerlijke rust ver te zoeken. Hoe kan je ook op zo’n moment ontspanning ervaren. En hoe kan je ontspanning integreren.

Neem even de tijd. Zet je op een rustige plek en neem er een kopje thee of koffie bij en laat het even stil worden in je. Lees dan het artikel en probeer één van de tips uit. Succes! 

Verder lezen

Respecteer je grenzen

Gebruik je je reserves door steeds te denken ‘dit kan er nog wel even bij’? Niemand is onuitputtelijk, je grenzen respecteren is een noodzaak voor je gezondheid. Oefen je in het au serieux nemen van je grenzen. Dan doen anderen dat ook.

Verder lezen

Kiezen voor Kwali-Tijd

Ook al weet je niet hoe. Ook al denk je dat het niet mogelijk is.

Er ís een weg. Ik neem je graag mee op ontdekking van die weg!