Praktijk voor wel-zijn en ontwikkeling

Het Land van Zijn is een plek van thuiskomen,
om helemaal te ontspannen in wie je bent,
en opnieuw sterker in de wereld te staan.Stemwerk

 

 

 

 

 

 


----    N I E U W !   ---

 

Wat is stemwerk

Stemwerk

Stemwerk is de concrete ervaring en de methode die de stem het gereedschap biedt om jezelf in wezen te ontdekken. Het laat je met andere woorden toe om contact te maken met jezelf op een dieper niveau en faciliteert je om, vanuit die diepe her-ontdekking, te leven wie je in wezen bent. Stemwerk maakt gebruik van de natuurlijke, primitieve stem, de stem die er was voor socialisatie begon. In die zin gaat stemwerk naar jouw oorsprong, naar jouw ‘zijn’ voor al het ‘doen’ begon. 
Stemwerk probeert niets op te lossen. Het uitgangspunt van stemwerk is immers dat in oorsprong we goed zijn zoals we zijn, en dat het gaat om dit opnieuw te ontdekken en van daaruit authentiek te leven.

Natuurlijke stem

We hebben een natuurlijke stem, wat we in stemwerk de vertikale stem noemen. Deze stem reguleert ons systeem. Kijk maar naar een baby. Als een baby honger heeft, dan krijst hij. Heel zijn lijfje doet mee. En na een paar minuten is hij weer rustig.
Daarnaast hebben we ook een sociale stem, de stem waarmee we communiceren en zeggen wat we willen. We noemen dit ook de horizontale stem. We proberen om ons te gedragen, de dingen goed te doen, goed te zeggen. Daar zit veel controle op. Maar onze natuur, onze wortels zitten veel dieper.

Een baby heeft het potentieel van alle klanken en verliest in 1 maand 90% van dat potentieel. Het vraagt een grote controle om precies de klanken van je taal te maken, een woord, een zin. De neanderthaler praatte niet maar gebruikte stem om expressie te geven. Zoals bij een baby, klank die wil stromen (en helend is). Natuurlijke klank maken heeft een relatie met immuniteit, het brengt vibratie doorheen jouw hele lichaam.

 

Hoe verloopt een sessie stemwerk

Een sessie begint met een kort gesprekje over wat je brengt naar deze sessie, wat je verwachtingen zijn.

Daarna gaan we samen op exploratie via stemwerk oefeningen. De oefeningen zijn een combinatie van lichaamswerk, beweging, adem, stem, aanraking, vibratie. Daarbij is ten alle tijde respect voor jouw grenzen, er is niks dat moet.

Een sessie werkt vooral onder de waterlijn, op onbewust niveau. Je kan het vergelijken met een ijsberg, het werkt met het stukje dat onder het water zit.

Een sessie duurt 1u15 à 1u30. Trek makkelijke kledij aan. In 2018 geniet je van het kennismakingstarief en betaal je voor een sessie stemwerk slechts 55 euro.

 

 

Enkele getuigenissen

De invalshoek ‘stemwerk’ raakt me omdat ik eerder verlegen ben van aard. Ik wil spontaner kunnen zijn en me gemakkelijker in mijn vel voelen. Die verschillende geluiden, van mij en van Marleen, wekten een bijzondere sfeer van nabijheid en intimiteit in me op. Ik werd er stil van. Het was een beetje vreemd maar ik voelde een openheid in mezelf opkomen die veel deugd deed.

Na deze ervaring ben ik al meer vertrouwd met mijn stem en ook vooral met geluiden die niet ‘mooi’ klinken. Daarmee kon ik gemakkelijker ook mijn stem laten horen, hoe raar ze ook klonk.

Na de klanken kon ik over die belevingen kort iets vertellen. Zonder dat Marleen nieuwsgierig werd, voelde ik me echt ‘gehoord’. Dat was eigenlijk genoeg. Ik wilde liefst bij die beleving blijven en niet veel zeggen. Ik vind bij Marleen een juiste houding als therapeut; een warme en open persoon, authentiek, met de juiste balans afstand-nabijheid.

 

 

 

 

Meer info op de site stemwerk.net van Jean-René Toussaint, die stemwerk trainingen geeft in Rotterdam, USA, Singapore.

 


© Copyright 2018 - Marleen Hemmeryckx Hazeputstraat 6 3210 Lubbeek 0496 59 25 89 marleen@landvanzijn.be - Welkom - Contact